Gijzenrooi, Eindhoven

Brabants landschap, Riel

Gijzenrooi is een afwisselend landschap met kleinschalige akkerbouw en natte graslanden. Het ligt vlak bij de Stratumse Heide, tegen het gelijknamige Eindhovense stadsdeel aan. Je kunt er heerlijk door heen fietsen. De Gijzenrooische Zegge heeft als kern een moerasbos met planten als het moerasviooltje, de gele lis en waterviolier. In het voorjaar is het gebied rondom het moeras versierd met een lilagloed van pinksterbloemen. Rondom de graslanden liggen eeuwenoude akkers. Hier worden op biologische wijze , zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, granen verbouwd. De kruiden op de akkers trekken vlinders, vogels en zoogdieren aan. De patrijs en de geelgors bijvoorbeeld.

Onder de rook van de Lichtstad honderd jaar terug in de tijd 
Rond de akkers kunt u wandelen langs bosjes en houtwallen, waar het reutelt van vogelzang. Midden in het gebied lopen alle paden dood op een moeras. Er liggen ‘klotputten’ in, ontstaan na het weggraven van klot, een soort natte turf. En dat allemaal tussen de uitdijende steden Eindhoven en Geldrop. Een wonder dat hier zo’n ouderwets stukje Brabant kon blijven bestaan.

nl_NLDutch

Boekingsformulier

Nadat u uw gewenste data heeft ingevoerd zult u alleen de prijzen zien van de kamer(s) die tijdens deze periode beschikbaar zijn. De prijzen zijn inclusief ontbijt en toeristenbelasting. Er geldt een minimum van 2 nachten. Nadat u uw gegevens heeft verzonden heeft u de kamer gereserveerd en krijgt u van ons zsm een bevestiging.